Vi som finns bakom stamnamnet S*Sibelinaz är Tina, Håkan & vår dotter Alvalie. Vi är ett katteri som föder upp traditionella Sibiriska katter i vårt hem. Hela familjen är engagerade och involverade i uppfödningen.

Vi bor i Malmköping ca. 10 mil sydväst om Stockholm.

I vår avelsplanering prioriterar vi katternas hälsa och välmående i första hand och strävar förstås alltid efter att föda upp friska och sunda Sibirer. Ständigt pågår arbetet med att förbättra, hålla oss uppdaterade och fördjupa oss i aveln med Sibirisk katt. När vi planerar vår avel tittar vi väldigt mycket på temperamentet hos föräldradjuren för att kunna föda upp trygga och välmående sociala kattungar. I vår familj ingår även vår hund Max och vår dotters smådjur – kaniner, hamstrar och akvariefiskar.

Vi skaffade vår första Sibiriska katt S*Ludvigs Luciano (Lusse) som föddes 2007 hemma hos                                    Gunilla Johansson S*Ludvigs Valet av ras berodde då på att det finns allergi i familjen mot katt. Sibirisk katt kan i många fall vara ”snällare” för oss allergiker. Det visade sig efter att vi noggrant kontrollerat och testat, till vår stora lycka, att vi båda klarade av dem utan symptom på allergi. Idag skulle jag säga att valet ändå skulle landa i denna fantastiska ras. Så otroligt kloka, tillgivna, aktiva och underbart vackra katter. Vi fick i samband med köpet av Lusse  också en underbar vän för livet, stort tack till hans uppfödare Gunilla Johansson. 

Viktigt att poängtera här är att alla allergiker inte klarar Sibirisk katt. Det är väldigt viktigt att testa ordentligt med flera besök till just den katten man är intresserad av. 

 

Katteriet har Tillstånd enligt § 16 i djurskyddslagen att bedriva kattuppfödnig i vårt hem sedan 2008